90 minuter av Katarina Persson

Mitt i all fantasylitteratur vi har försökt ta oss genom på sistone gjorde vi förstås en paus för Katarinas 90 minuter. Och vilket skönt avbrott det var med feelgood och romantik i Los Angeles. När vi träffade Katarina berättade hon att hon ville skriva en riktig chick lit-roman, så som de amerikanska chick lit-böckerna skrivs och det har hon verkligen lyckats med! 90 minuter är fartfylld, rolig, romantisk och har samtidigt ett djup – vad är det egentligen man vill här i livet och vad är man ämnad för? Det är frågor huvudpersonen Nina brottas med när hon nekas sitt drömjobb på ett lyxhotell och istället får jobb som assistent hos Hollywoodstjärnan Jake.

En sak vi älskar med Katarinas roman är att den utspelar sig i LA. Det är både nytänkande och intressant att Katarina skriver om Hollywood, särskilt eftersom att hon har läst och researchat till sig allt. Det kan man faktiskt inte tro, utan när man läser känns det verkligen som att författaren själv har massor av erfarenheter från Hollywood-livet. Vad vi också älskar är Katarinas fartfyllda sätt att skriva på och att hon använder beskrivningar på ett sätt så att berättelsen blir levande utan att grotta ner sig i onödiga detaljer som stannar upp berättelsen.

Om ni vill ta en glamourös och romantisk paus nu under hösten så bör ni läsa 90 minuter, det är romantikmys på hög nivå.

9789187433047_200_90-minuter

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s