Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Jag blir så glad varje gång det kommer ut en riktig feelgood-bok som är skriven av en svensk författare. Det händer inte så ofta, inte vad jag lägger märke till i alla fall. Just därför har jag haft korn på Katarina Bivalds debutroman sedan en tid tillbaka och nu äntligen tagit mig tid att läsa den.

Boken handlar om Sara, en vanlig svensk tjej som åker till den lilla orten Broken Wheel på den amerikanska landsbyggden för att hälsa på Amy Harris, en 65-årig kvinna som älskar böcker lika mycket som Sara gör. Sara har lärt känna både Amy och Broken Wheel genom en längre bok- och brevväxling och när bokaffären hon jobbar på läggs ner bestämmer sig Sara för att åkta till Iowa och hälsa på Amy. Väl framme visar det sig att Amy tyvärr har avlidit. Stadens excentriska invånare uppmanar ändå Sara att stanna och snart är hon en viktig del i alla deras liv. Bokhandeln hon startar med hjälp av Amys böcker lämnar ingen oberörd och snart börjar de smida planer för att få henne att stanna för gott.

Den är en härlig och småputtrig historia, med varma karaktärer och ständiga referenser till nya och gamla böcker. Romantik blandas med vänskap och allvarligare frågor som om livet verkligen är bättre än böcker. Jag älskar hur de lågmälda dragen hos huvudkaraktärerna kontrasterar mot bikaraktärernas mer sprakande personligheter. Jag kan varmt rekommendera er att läsa boken någon av de kommande hösthelgerna. Kryp upp i soffan med en filt, något gott tilltugg och unna dig ett par timmar med Katarinas bok som bara osar av läslust.

läsarna

/ Johanna

Advertisements

3 thoughts on “Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

  1. Pingback: Helgintervju med Katarina Bivald, del 1 | Bokglam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s