Top Ten – Ställen för manusplanering

NaNoWriMo löper på och vi hänger fortfarande med. Att vi ägnade en del tid åt att planera både handling och karaktärer innan november har varit en stor fördel när vi parallellt skriver varsitt kapitel åt gången. Som en helt ogenerad hyllning till vårt eget förarbete beslutade vi oss för att låta dagens topplista handla om våra bästa ställen för att planera eller skriva på stan. Det märks att vi har en förkärlek till frukost och asiatisk mat…

Nybrogatan 38 Något av vårt stammishak för frukostmöten. Stillsam miljö, mycket god frukost (pröva gärna yoghurten eller avocado på grillat lantbröd) och alltid några obokade platser i fönstret. Öppnar tyvärr först 7.30.
20130812-155311.jpg  

Uteserveringen på Blueberry, NK Perfekt för lunchmöte eftersom det ligger så centralt. Nyttig mat, snabb servering och bra spaningsmöjligheter på alla tjusiga människor som stressar förbi.
blueberry 

Espresso House under Konserthuset Öppnar redan 6.30 och har mysiga soffor att sjunka ner i när vi lagom morgontrötta ska fylla i ett sjuttiofrågors formulär om vår huvudkaraktär.
Espresso house 

Berns bistro Lusthuset i utkanten av Berzeli park. Med cava i glaset kom vi här på några av de viktigaste lösningarna i vår intrig.
bistro-berns

Raw Asiatisk restaurang vid St:Eriksplan. I varsin fåtölj och över deras fantastiska bentolåda började vi trevande lägga grunden till vår påhittade värld.
raw
Wagamama Asiatisk restaurang i Waterfront building med urban atmosfär som göder fantasin. Så nära pendeltåget man kan komma, vilket är en fördel om alla idéer leder till en sen kväll.
Wagamama

Café Egoïste Supermysigt ställe i Moodgallerian som öppnar föredömligt tidigt, redan 07.00. Gott te, gott kaffe, god omelett.
egoiste

Ichaicha Vår andra favorit i Moodgallerian, dessa serverar nyttig asiatisk snabbmat. Kom gärna efter lunchrusningen om du vill ha en lugnare stund.Ichaicha

Lilla P Gulligt pyttefik på Karlavägen med familjär stämning och det basala frukostutbudet. Öppnar också redan vid 07.00, bra där!

Lillap

Waynes coffe Inne på en av stans bästa boklådor, Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, är det svårt att inte bli inspirerad.
waynes

Advertisements

4 thoughts on “Top Ten – Ställen för manusplanering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s