Jag hade ett moment

Jag hade ett riktigt skrivarmoment igår. Det var ett sådant där tillfälle då man kommer på något och så faller massor av andra saker på plats. Bara sådär.

Mitt problem var en viss scen. Saker och ting skulle hända, karaktärerna skulle få reda på något och så skulle de reagera och jag kunde inte komma på hur jag skulle placera karaktärerna för att händelsen skulle bli intressant. Först tänkte jag att de kunde vakna upp tillsammans (de två karaktärerna är ett par) och sedan börja prata. Men så kom jag på att jag har ett flertal scener där de där två vaknar och sedan pratar och så kan vi ju inte ha det hela boken. Dessutom har jag lärt mig att man ska variera sina scener och låta karaktärerna göra olika saker. Så kom jag på att mina karaktärer skulle skörda hö, den ene av dem bor på en gård och den andra vill pröva att skörda för att se hur det är och vips så blev massor med andra saker som jag inte vet hur jag skulle få till mycket lättare att gestalta – hur deras relation är, hur reaktionen blir när de får reda på det där de skulle få reda på, varför deras reaktionen blir så stark, etc., etc.

Det här löste mängder med problem och gjorde det lättare att komma närmare slutet och satte igång skrivlusten rejält. Nu vill jag bara skriva, skriva, skriva och så småningom bli klar.

/Heléne

1 thought on “Jag hade ett moment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s