Going old school

Häromdagen läste jag Annas inlägg på debutantbloggen om att skriva för hand och om hur det släpper lös fantasin vilket fick mig att fundera en del på min relation till papper och penna som skrivverktyg.

Jag skriver i princip alltid på datorn, det går mycket snabbare och jag hinner få ner allt jag tänker. Men när jag stöter på hinder i själva storyn, då jag har problem att komma vidare och inte vet hur jag ska få ihop en tråd med en annan, då brukar det klia i fingrarna efter mitt fina anteckningsblock. Och jag använder det mycket mer än vad jag tänker på – i princip varje dag (stöter alltså på problem väldigt ofta). Blocket och pennan tar mig nästan alltid över hindren. Det är som att en spärr släpps när jag har ett tomt papper framför mig.

Idag när det mulnade på lade jag undan boken och tog fram datorn för att jobba vidare med slutet på mitt manus. Då körde jag förstås fast och istället för att ge upp och börja slösurfa (vilket jag ofta gör när det blir motigt) tog jag fram blocket och på en halvtimme hade jag punktat upp sista kapitlet.

Ibland är old school helt enkelt bästa lösningen.

20140719-223433-81273757.jpg

/Heléne

1 thought on “Going old school

  1. Jag håller med, handskrivning kan vara riktigt förlösande när det kör ihop sig. Det är också en av anledningarna till att jag alltid antecknar och planerar för hand. Plus att jag faktiskt gillar att skriva med penna då 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s