Att skriva nytt

De senaste dagarna har jag skrivit på mitt och Johannas manus och eftersom det är så mycket som ska läggas till och göras om är det i princip som att skriva nytt. Mot slutet av mitt eget manus var det också som att allt skrevs nytt eftersom jag ändrade en hel del i händelserna mot slutet – stuvade om, tog bort och lade till.

Nu rycker det lite i redigerarnerven faktiskt. Det är så enkelt och härligt att redigera, bara få finputsa och fundera på ord, ta bort överflöd och få dit lite gestaltning. Så känns det just nu i alla fall, Precis som att jag längtade efter och glorifierade det här med att få skriva nytt under min förra redigeringsomgång. Bara låta tangenterna knappa, få ner en historia utan att tänka på finjusteringar. Gräset är alltid grönare, även när det kommer till skrivande.

Tänker att mitt eget manus ska få vila ett tag men sedan kanske jag kan få det bästa av två världar. Om min hjärna orkar hålla ihop det kanske jag kan ägna pigga timmar åt nyskrivande och trötta timmar åt lite finputs.

Vi får se om jag lyckas med det men man kan ju alltid ha ambitionen.

/Heléne

2 thoughts on “Att skriva nytt

  1. Jag är också sån!!! Tror att det jag inte gör hade varit både lättare och roligare än det jag faktiskt håller på med. Så himla typiskt, man är aldrig nöjd! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s