Tips för lurarna

Har just upptäckt Spotifys egenkomponerade listor. Jag har länge trott att Spotifys listor begränsar sig till fantasilösa topsify men icke. De har så underbara listor som lämpar sig alldeles utmärkt för skrivande och dessutom har så fina namn, härliga beskrivningar och vackra bilder.

Mina favoriter hittills är:

Your Favorite Coffeehouse

Dark & Stormy

Songs for Sunsets

Afternoon Acoustic

Skärmavbild 2014-08-21 kl. 21.39.51 Skärmavbild 2014-08-21 kl. 21.40.16 Skärmavbild 2014-08-21 kl. 21.45.42  Skärmavbild 2014-08-21 kl. 21.39.38Skärmavbild 2014-08-21 kl. 21.46.06
Och har sneglat lite på Autumn Leaves men väntar till när hösten är här på riktigt.

Det bästa med listorna är att det är flera timmar med bra musik och dessutom hittar jag nya favoriter hela tiden. Åh.. älskar att hitta ny musik att älska. Spotifys egna listor är ett hett tips alltså.

Men när mina mer intensiva och viktiga scener ska skrivas är det manusets egna lista, under namnet Berget som gäller. Om ni vill ha lite hjärta, smärta och en hel del mörker är den prima att skriva till:

Och Johanna tipsar dessutom om att göra en radiokanal på Spotify baserad på Game of Thrones soundtrack som tydligen ska vara perfekt att lyssna på om man vill koppla bort alla yttre störningsmoment och koncentrera sig på sin text:


Sådär ja! Nu har ni en del musik att njuta av, både till skrivstunder, lässtunder och andra härliga (eller ohärliga) stunder.

/Heléne

 

Advertisements

2 thoughts on “Tips för lurarna

  1. Det är skönt med såna där listor, eller andras. När man inte liksom själv kommer på mer och vill hitta ny musik att inspireras av. Helt ljuvligt. GoT-listan har jag tyckt är kul. Och all musik ur Buffy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s