En enda natt

IMG_2222För ett år sedan gick jag och Heléne Simona Ahrnstedts kurs om hur man skriver Romance. Bland annat fick vi lära oss om vikten av att jobba med mål, motivation och konflikt. För att exemplifiera just det berättade Simona om boken hon själv jobbade med just då, den som senare blev En enda natt. Sedan dess har jag längtat efter att hennes första romance skriven i nutid ska komma ut. Nu är den äntligen här.

I En enda natt får man följa Natalia de la Grip, finanstalangen och arvtagaren till en av landets största företagskoncerner, som blir bjuden på lunch av riskkapitalisten och uppkomlingen David Hammar. Tycke uppstår mellan dem, men eftersom David i hemlighet försöker kapa de la Grips familjeföretag och dessutom är en svuren fiende till Natalias pappa och bror finns det ingen chans för romansen att överleva. Eller?

Jag har gillat Simonas tidigare böcker, men tycker denna är strået vassare. Kanske främst för att handlingen utspelar sig i finanssfären, en värld där jag befinner mig dagligen. Det är lyxigt att läsa om en uppglammad version av sin egen vardag och jag är imponerad av hur Simona lyckats fånga så många av både de lustiga och obekväma dragen i branschen.

Historien sätter dock kärleken mellan Natalia och David i fokus. Den bjuder även på hetta, humor och ett ordentligt driv. Karaktärerna känns kompletta och är lätta att tycka om med sina brister och önskningar, blandat med charm och omtanke.

I den här historien är kvinnorna de starka, inte alla, men huvudkaraktärerna. De tar för sig, följer sina drömmar och är bokens egentliga makthavare. Om annan modern genrelitteratur innehöll lika mycket tankar kring jämställdhet, både gällande yrkesliv och erotik, som En enda natt gör så skulle världen vara lite vackrare.

/ Johanna

Advertisements

One thought on “En enda natt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s