Gone Girl – The movie

Så har jag äntligen fått se filmatiseringen av Gillian Flynns Gone Girl. Tyckte ju boken var fantastiskt spännande. Sådär spännande så att man lider av konstant sömnbrist till de dryga 550 sidorna är utlästa för man vill ju bara läsa lite, lite till.Gone-Girl-Poster

Och filmen var faktiskt riktigt bra. Det var inte mycket som hade skalats bort och det mesta var som jag hade föreställt mig det när jag läste boken. Gillar filmer där författaren till boken får ha ett ordentligt finger med i spelet och det har ju Flynn haft här. Som George Martin och GOT-tv-serien. Något de verkligen lyckats med i filmen är att det ändå lämnar en del detaljer åt tittaren att lista ut och förstå själv, så som Amys och Nicks känslor för varandra och hela äktenskapets resa. Karaktärernas motiv. Slutet.. Svaret på varför det blev som det blev. Ska egentligen inte säga så mycket mer om filmen, vill inte riskera att spoila nåt!

Det är dock alltid så att boken lämnar ett starkare avtryck hos en, beror väl på att man är med boken mycket längre och verkligen får möjlighet att komma karaktärerna nära. Och det är därför det är så svårt att jämföra bok med film.. Så, kort och gott, mycket bra film. Gå och se den!

/Heléne

Advertisements

One thought on “Gone Girl – The movie

  1. Pingback: Senaste… nr. 2 | Bokglam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s