Tips för lurarna

Vill tipsa om några poddar som inte har med skrivande eller böcker att göra men som ändå är inspirerande. Blev tipsad av Johanna om Värvet-intervjun med Ernst. Och den var bara så himla bra! Det är en intervju om att göra det man vill, inte bry sig om vad andra tycker och bara köra på. Ernst pratar också en del om att våga säga nej till saker och prioritera. Så klok människa.

cropped-VärvetiTunesK

En av förra årets bästa sommarpratare tycker jag var Red One, eller Nadir Khayat som hans verkliga namn är. Det var ett uppfriskande sommarprat om platt fall, att aldrig ge upp, vilda chansningar och framgång. Så himla inspirerande! Även för en wannabe-författare. Nadir har verkligen inte glidit in i musikbranschen på en räkmacka. Han sparade ihop pengar när han bodde i Marocko och lånade från släktingar för att kunna åka till Sverige och uppfylla sin dröm om att jobba med musik. Väl i Sverige jobbade han hårt, bodde inne i ett gatukök och slet för att få in en fot i musikvärlden. När han väl fick producera sina första låtar trodde han att det skulle bli succé men genombrottet lät vänta. Han producerade låt efter låt, flyttade till USA, bodde i en skrubb utan möbler. Hoppades på sitt genombrott men fick vänta länge. Och ändå slutade han inte jobba för det. Och så kom det. Genombrottet. Lady Gaga och hela faderullan. Så galet inspirerande sommarprat.

2934484_1200_675

Har även lyssnat på de två första avsnitten av den amerikanska podden Serial, den är som en enda lång kriminalpodd där journalisten Sara Koenig börjar luska i ett femton år gammalt mordfall. Det är mycket som inte stämmer i utredningen som gjordes och Koenig tar kontakt med anhöriga och bekanta till både den anklagade och offret. Koenig gör en saklig och grundlig undersökning av fallet och man får alla versioner av händelsen. Både spännande och bra podd som visar att en berättelse alltid har flera olika sidor.

serial-social-logo

/Heléne

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s