Lisa Kleypas wallflowers

Har begravt mig djupt i Lisa Kleypas historiska romanceserie om fyra giftaslystna unga kvinnor som i rollen av ständiga panelhönor blir vänner och bestämmer sig för att gemensamt se till att de alla hittar varsin make. De kallar sig själva för The wallflowers och serien i fyra delar följer deras respektive kärlekshistorier.

Det är kvalitativ romance, med starka karaktärer och smarta dialoger, men det jag gillar mest är hur hela serien är uppbyggd. Jag är än så länge bara på del tre av fyra (glad över att ha så mycket lästid kvar), men hittills har de fyra vännerna varit väldigt närvarande i samtliga böcker och jag gillar att man får följa dem efter “och så levde de lyckliga i alla sina dagar”. Dessutom tar delarna vid efter varandra med bara en eller ett par veckors mellanrum och när man läser dem i en följd blir det som att läsa en enda lång bok.

Härlig läsning på det hela taget. Smått beroendeframkallande.

IMG_0163.PNG
Del tre, Devil in winter.

/ Johanna

Advertisements

4 thoughts on “Lisa Kleypas wallflowers

    • Ja, Lisa Kleypas har en finurlig strategi att väva in nästa romans i serien i delen innan och när man kommer till slutet vill man bara läsa nästa. Tror dock man med fördel kan vänta någon vecka mellan varje del för vissa beteenden och ordval blir lite slitna i ett sådant intensivt intag. Men klart värda att klicka hem! / Johanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s