Drömbibliotek

Brukar typiskt sett föredra murriga, gamla anrika bibliotek med mörka bokhyllor som lika gärna skulle kunna inhysa munkar i kåpor som studenter. Men i San Diego blev jag förälskad i de murriga bibliotekens definitiva motsats – San Diego Central Library:

library
(Bild lånat från nätet)

Byggnaden liknar kanske människoätande rymdsoldaters högborg i en annan galax men jag tycker ändå att den är otroligt vacker. Och innehållet sedan. Oh my.. Nio våningar av böcker och lässalar, dessutom en liten library shop och en stor avdelning med begagnade böcker till salu, lite skojigare än den utplockade lådan på Kungsholmens bibliotek.

De hade roliga lästips, däribland ljudboksförslag för en bilfärd längs Route 66, där avstånd och tid till olika orter står angivet för att matcha val av bok:IMG_5133

Gick runt i library-shoppen läääänge. De hade ett urval av böcker, boknördsprylar, doftljus, smycken, skålar och matlagningsgrejer. Här är en liten bild i motljus på skrivhörnan med bland annat muggar, skrivcitat och t-shirtar:
IMG_5136

En trave böcker om kända kvinnliga litterära karaktärer som jag var bra sugen på att köpa:IMG_5139

Pricken över hela byggnaden var den vackra uteserveringen samt lässalen högst upp, nionde våningen (bilder lånade från nätet):librarydometerrace

RM3-by-John-Durant

Med utsikt över Coronado Bridge:
11982292023_3cc9b76f68_b

/Heléne

Advertisements

One thought on “Drömbibliotek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s