Podcast-tips

Ibland klickar jag in på bloggen Smart Bitches, Trashy Books för lite boktips. Förutom på jobbet, där surfar jag inte på Smart Bitches, Trashy Books eftersom sidan är spärrad av vårt säkerhetssystem på grund av olämpligt innehåll. Mycket märkligt. Å andra sidan kommer jag inte in på Åsa Hellbergs blogg på jobbet heller av samma anledning.

Hur som helst, upptäckte för ett par dagar sedan att Smart Bitches, Trashy Books har en alldeles fenomenal podcast – Dear Bitches, Smart Authors. Har bara lyssnat på ett par avsnitt men förstår det som att syftet med podden är intervjuer med olika författare och sedan en mängd boktips.

Igår lyssnade jag på avsnitt nummer 143 eftersom det bland annat handlade om fantasy och Smart Bitches’ Sarah intervjuade författaren Rachel Aaron. Vilken oerhört sympatisk och smart människa. Hon ligger bland annat bakom metoden att gå från att skriva 2 000 ord till 10 000 ord per dag som bland annat Simona Ahrnstedt skrivit om på sin blogg. Förutom att skriva snabbt så skriver Rachel Aaron fantasy, däribland en serie som handlar om människor som blir drakar och där huvudkaraktären är en riktig beta-hanne som inte vågar stöta på tjejen han är kär i eftersom han är så glad över att äntligen få ha en vän. Man bara smälter. Vill genast läsa hennes Drak-serie!

I övrigt pratade de om världsbyggen, både av fantasy-världar och historisk romance. De pratade om skrivande, e-böcker, RT Convention (som jag så galet gärna vill åka på), självpublicering och genrer – om hur fixerad förlagsvärlden är av genrer. Det är en av anledningarna till att Rachel Aaron publicerade sina senare böcker själv eftersom hennes böcker hamnade för mycket mittemellan två genrer, vilket inte är särskilt poppis i förlagsvärlden. Kanske lika bra att ni lyssnar själva. Mycket, mycket bra avsnitt i alla fall. Vill köpa alla Rachel Aarons böcker.
IMG_5225

/Heléne

Advertisement

3 thoughts on “Podcast-tips

  1. Utländska romance-författare är verkligen inspirerande, de publicerar sina böcker själva och de ger ut både noveller, kortromaner och romaner i olika subgenrer och så skriver de så himla bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s