Rosemary and Rue

Hade bokcirkel online via Google Hangout i söndags. Det var Vaginal Fantasys svenska lilla grupp som körde online-dejt. Himla trevligt var det. Boken vi hade läst var Rosemary and Rue av Seanan McGuire.

cover_rr

Rosemary and Rue är en urban fantasy och för mig var det en riktig bladvändare – äntligen en ny och fräsch urban fantasy. Det var inga triangeldraman och sextonåringar som ska rädda världen utan huvudkaraktären var en cool kvinna född på femtiotalet, hur kul är inte det? Sedan såg hon visserligen yngre ut, på grund av hennes älvblod. Men, men… Författaren har i varje fall gjort ett riktigt bra jobb med uppbyggnaden av världen – det finns olika sorters övernaturliga varelser, alla har olika typer av magi som både smakar och luktar annorlunda. Det har jag aldrig tänkt på förut – att magi kan lukta. Sedan utspelar sig boken i San Francisco och jag älskar ju San Francisco.

Det var lite splittrade åsikter om boken i cirkeln men de flesta av oss tyckte i varje fall om den. Jag gillade den väldigt mycket och var så glad över att få en ny urban fantasy-serie att älska. Jag tror att en del i gruppen saknade romantiken och den här boken var inte så väldans romantisk. Dock var det första delen i en lång serie och tycker att det fanns viss antydan till en fin romans. I alla fall en romans man kan hoppas på.

/Heléne

Advertisements

One thought on “Rosemary and Rue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s