Livet enligt Hildy Good av Ann Leary

Har nyligen läst klart Livet enligt Hildy Good, började på den för ett par veckor sedan men bokcirkelsböcker har kommit mellan. Igår fick jag äntligen avsluta denna tragikomiska feelgood-pärla. Ann Leary skriver både roligt, hjärtligt och gripande om frånskilda mäklaren Hildy Good, som inte riktigt vill inse att hon har alkoholproblem. Hon kan ju sluta dricka sitt vin när som helst – att det blir något glas för mycket då och då och att hon glömmer att hon kört iväg med bilen under natten, det är inte så farligt. Hon har ju ett bra jobb, är beundrad i hennes lilla New England-stad och har kontroll på livet. Förnekelsen är total och hjärtskärande för läsaren.

5ffe605e9da08645a5bcc3e532f52430

Förutom Hildys livsöde får vi följa hennes vänner och grannar i den lilla kuststaden Wendover där strandhusen säljs för en förmögenhet. Älskar miljön i Learys roman. Vindar, långsträckta kuster, stora New England-hus och svindlande solnedgångar.

Det är en himla fin roman. Man gillar Hildy och eftersom det tack och lov är en feelgood-roman så slutar det bra för henne, om än med några omvälvande vändningar mot slutet.

/Heléne

Advertisements

2 thoughts on “Livet enligt Hildy Good av Ann Leary

  1. Läser den nu. Dumt nog tog jag den först på ett sjudagarslån, så kom livet emellan – som det ofta gör, och jag hann inte läsa färdigt den. Men nu har jag lånat om den igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s