Feelgood enligt mig

Hur bred är feelgood-genren egentligen? Böcker som jag skulle vilja ha för tillfället och som enligt mig faller inom ramen för feelgood tillhör ju egentligen helt andra kategorier. En kokbok, en fantasy och någon slags livsstils-guide-betraktelse-memoar. Alla med den gemensamma nämnaren att jag gärna skulle ha dem i sällskap här i läsfåtöljen när regnet smattrar utanför, barnen sover och huset är tyst och stilla. En riktig feelgood-stund.

Jag suktar efter Roy Fares senaste Delicious, en bakbok med hans tolkningar av klassiska svenska bakverk. Temat är höst och vinter. Hur passande är inte det, kakor, Roy och höst?

9789174244229

Flera gånger har jag också stått i bokhandeln och klämt på den illustrerade utgåvan av Harry Potter. Har bestämt mig för att nästa gång jag läser den så ska jag göra det tillsammans med han som nyligen fyllde tre år. Får alltså ge mig till tåls några år till. Än så länge är steget för stort mellan Mamma Mu och Voldemort.

xquyblc9jmpkmmfwtlrl

Längtar också supermycket efter att läsa Ernst Krichsteigers nya Lyckan i det lilla. Jag älskar Ernst på ett nästan osunt sätt och nu i glappet mellan att fira sommar och jul med honom vore det bra med en bok om hur han ser på livet.

9789137143958_200

/ Johanna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s