Röd drottning

Urban fantasy när den är som allra, allra bäst. Det är vad Röd drottning av Victoria Aveyard är. Vi får följa 17-åriga Mare som lever i en värld där samhället är uppdelat efter blod. De silverblodiga har magiska förmågor och använder de röda som tjänare och slavar. Mare har rött blod och en oturlig händelse leder till att hon får jobb som tjänare vid det kungliga palatset. Mare blir varse att hon själv besitter en mäktig och unik kraft därefter blir ingenting alls som hon tänkt sig.

Röd drottning är en sådan bok som får en att vilja sluta skriva urban fantasy. Man kommer liksom aldrig få till allt det där som Aveyard lyckas med. Hon gör det svårt för sina karaktärer, ända till slutet ställs Mare inför svåra val. Och världsbygget… Aveyards värld är en blandning av dystopi, fantasy och regency. Det är baler, ett tyranniskt konungahus, rebeller, tvekamper på arenor inför publik med dödlig utgång och radioaktiva områden där ingen vågar vistas.

Längtar så mycket till släppet av bok nummer två i serien.

aveyard_rod_drottning_omslag_inb (1)

/Heléne

Advertisements

2 thoughts on “Röd drottning

  1. Tack! Fint att få höra om vad du tyckte, blev ju nyfiken redan när boken nämndes som inköpt. Nu ska jag verkligen läsa den – för den där kombinationen låter perfekt. Även om jag skulle bli rädd för att skriva efteråt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s