Skrivtisdag

Jag har uppfunnit ett nytt begrepp här hemma. Skrivtisdag. Det är den dag i veckan när jag enligt mitt lika nya påfund, skrivschemat, har sex timmars planerad skrivtid. Ett tvådelat pass som startar runt halv tre när maken kommer hem från jobbet. Denna vecka blev det skrivmåndag för imorgon var det tydligen oooooptimalt klätterväder. Så vi bedrev lite byteshandel.

Förutom skrivtisdag är nog skrivschemat bland det bästa jag varit med om på senare tid. Ingen raketforskning, bara tider för skrivande inplanerade mellan bestämda klockslag som funkar med resten av familjens vanor. Det briljanta med schemat är inte tiden jag får att skriva på, utan all annan tid då jag INTE behöver HETSA över att jag ska lyckas klämma in skrivtid någon gång under dagen. Jag vet att jag får mitt. För det står så i schemat.

/ Johanna

Advertisements

4 thoughts on “Skrivtisdag

  1. Bra med schema! Jag minns hur frustrerande och jobbigt det kändes när jag hoppades kunna sno åt mig lite skrivtid på dagen när barnen sov/lekte men det funkade nästan aldrig, mycket bättre att strunta i att försöka och sedan skriva på avsatta timmar istället. Bättre för välmåendet tror jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s