Räddningen

Önskar jag hade någon ny, trevlig bok att skriva om, men läser Red Queen och sen har Heléne skrivit så bra om redan. 

I natt var den lite av en livboj. Vi satt och kollade film igår kväll när min man plötsligt reser sig upp i en smidig, glidande rörelse. Han är helt fokuserad på hallen och viskar till mig att det är världens största mus inomhus. Tror även det kallas råtta.

Vi (eh… maken…) jagade ner den i källaren där vi (eh… maken…) konstatetade att den hade kommit via avloppet i duschen. Vi (eh… maken…) täppte till hålet bättre och vi (ja, här var jag faktiskt delaktig) tittade klart på filmen. Om det händer igen att vi får in en råtta ska jag försöka vara mer delaktig än att klättra på ryggstödet till fåtöljen. 

Hur som helst. Sedan hade jag väldigt svårt att somna, jag låg och tänkte på alla tänkbara vägar för råttan att ta sig in i huset på nytt och just vid sådana tillfällen kan en spännande bok vara den enda räddningen för att skingra tankarna. 

/ Johanna

2 thoughts on “Räddningen

  1. Låter mysigt… Eh… nej:). Hoppas bara ni slipper döda råttor i väggarna, exempelvis bakom eluttaget i sovrummet. Det luktar, lääänge. Inte så kul att sova med öppet fönster mitt i vintern heller…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s