Tidig morgon och sen kväll

Förra gången vi skrev på vårt gemensamma manus så fick vi en del frågor om hur vi egentligen går till väga. Precis det satt vi och frågade oss själva i tisdags när vi inte omedelbart var överens om olika detaljer. Hur ska vi arbeta för att på bästa sätt komma fram till en gemensam plan som båda är övertygad om är den bästa?

Vi har lärt oss att det krävs ganska mycket diskussioner, vilket ledde oss rakt på nästa utmaning. Hur hittar vi tillfällen att jobba på manuset tillsammans när vi lever efter väldigt olika scheman?

I morse blev lösningen skrivfrukost på distans. Jag satt hemma efter en natt med genomförkylda och magsjuka barn, lagom pigg, och gjorde mitt bästa för att få till en mysig och kreativ morgonstund. På var sitt håll hade vi tänkt igenom bokens viktigaste vändpunkter och pratade om dessa. Kontentan blev att vi måste tänka mer.  

 Jag tror det långsamma malandet och ifrågasättandet är styrkan med att skriva tillsmmans. Mycket av det man själv missar i impulsiva idéer finns det någon annan som ifrågasätter eller fyller ut. I det långa loppet kan det spara oss massor av tid. 

Efter en dag med vallning av sjuka barn avslutades kvällen på bästa sätt med middag och bio. Jag och några vänner såg Joy, en riktigt bra rulle om man vill bli pepp på att GÖRA något åt alla idéer som skvalpar runt i skallen. Också älskar jag Jennifer Lawrence, men vem gör inte det? 


/ Johanna 

Advertisements

One thought on “Tidig morgon och sen kväll

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s