Slightly Married

Lustigt att Heléne de senaste dagarna har listat romanceplottar i sin mest underhållande och pinsamma form och jag har gått ut med att i år ska jag bredda läsandet, mer än bara romance ska det bli. Och så är årets första lästa bok Slightly Married, en romance av Mary Balogh som passar fint i kategorin “de var tvungna att gifta sig, trots att de inte kände varandra”. Typiskt.
Tyvärr, var inte denna riktigt för mig. Det som jag älskar med romance är nerven mellan karaktärerna. Intrigen som slingrar sig fram till stora känslor. Det var lite mellanmjölk i denna historia. Karaktärerna är mest sams hela tiden och det är bara deras oförmåga att prata med varandra, om vad de vill och hoppas på, som gör att det tar lite längre tid för dem att nå den slutgiltiga lyckan. Inget ställs heller riktigt på sin spets utan lullar på. Kan vara trevligt det med, men inte min bästa typ av romance.
Jag fastnade mer för en av bikaraktärerna, hjältens storebror. Fördelen med romanceserier är att man bara kan gå vidare i serien och plocka upp den del som handlar om ens favoritkaraktär. Så jag hoppar från första boken till sista i den här serien.
IMG_1005
/ Johanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s