Viking Booty läser PPZ och Cupcakes, etc.

Idag cirklade Viking Booty (svenska Vaginal Fantasy-gruppen) Pride and prejudice and zombies av Jane Austen och Set Grahame-Smit samt Cupcakes, trinkets and other deadly magic av Meghan Ciana Doidge. Långa titlar men någorlunda korta böcker.

Har under läsning bloggat om Pride and Prejudice and zombies (härefter förkortat till PPZ) eftersom det var en så annorlunda läsupplevelse. I gruppen var jag nog en av de som var mest positivt inställd till boken men då har jag (ve och fasa) inte läst originalet än. Dock har jag sett ett antal filmatiseringar. PPZ är i princip originalhistorien men Seth Grahame-Smith har slängt in en zombie-epidemi och systrarna Bennet är skickliga zombie-mördare. Så, något skruvad historia och karaktärerna är både råare och mer vrickade än i originalhistorien.

Jag hade hoppats på att zombie-epidemin eskalerade så att Elizabeth och Mr Darcy stod på slagfältet tillsammans, räddade livet på varandra och världen, osv. men PPZ är originalhistorien rakt genom med lite zombies, fajter och blod som extra krydda. PPZ kommer som film snart med Lily James som Elizabeth Bennet. Älskar ju Lily James efter hennes sympatiska roll som Rose i Downton Abbey så kommer garanterat se PPZ som film.

Cupcakes, trinkets, etc. var en snabbläst bok där författaren kastat in alla vanliga urban fantasy-element såsom häxor, varulvar och vampyrer. Främst tyckte jag om huvudkaraktären, lite lagom naiv och kanske inte den typiska urban fantasy/paranormal romance-karaktären. Jade lever ett tämligen trevligt liv när vi lär känna henne. Hon driver sitt eget cupcake-bageri, går på yoga ett par gånger i veckan och använder den lilla magi hon lärt sig mest som hobby och för njutnings skull. När en vampyr helt plötsligt står på hennes balkong och hon därefter blir uppsökt av varulvar, misstänkt för mordet på två andra varulvar, så blir både hennes magi och användningen av den på allvar. 

Det samtliga Iäsgruppen saknade var lite romantik! Vi trodde väl att boken var en paranormal romance och hade hoppats på lite mer hetta. Men, liksom många serier är första boken snarare en uppbyggnad till resten av serien och lite attraktion mellan huvudkaraktären och ett par andra karaktärer anades vilket kan utvecklas till en konfliktfylld och spännande romans. I mån av tid kommer jag läsa vidare men är just nu mer sugen på andra serier jag påbörjat och inte hunnit genom.

51fE3vjLWKL._SX327_BO1,204,203,200_pride-prejudice-zombies-characters-1

SONY DSC

SONY DSC

/Heléne

Advertisement

1 thought on “Viking Booty läser PPZ och Cupcakes, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s