Vesslor och Taylor Lautner

Lyssnade på ett avsnitt av Smart bitches-podden där Sarah pratade med en redaktör och berörde det här med att karaktärer liknas vid kända personer. Redaktören drog ett exempel från en bok där hjältinnan jämför hjältens bara bringa med Taylor Lautners bringa (Jacob i Twilight) och redaktören förknippade honom enbart med hans roll som Sharkboy med tillägget att han oavsett var alldeles för ung för henne (varpå Sarah säger: I got two words for you:  Zac Ephron… hahaha).

Och hon har ju rätt – bara för att författaren själv tycker att en person är supersexig så kan läsaren förknippa exemplet med någonting helt annat. Och blir inte så väldigt lyckat om läsaren förknippar hjältens bringa med det här (hur cool han än ser ut):

Sharkboy.jpg

Lite så blev det idag när jag skulle jämföra en riktigt sliskig karaktär med en vessla och funderade sedan över hur vesslor egentligen ser ut. Och så googlade jag, bland annat kom de här bilderna upp:

SIM-416523

Italy, Lombardy, Sondrio district, Valtellina, Santa Caterina Valfurva, Alps, Stelvio National Park, Ermine (Mustela erminea) in winter

LoggaATTFlygplatsen

Not so slisky… Faktiskt vääääldigt söta. Ändå gillar jag liknelser med människor (och djur) när de blir bra, men man kanske måste göra sin research först.

/Heléne

 

2 thoughts on “Vesslor och Taylor Lautner

  1. I boken jag läser nu så kurar hjältinnan ihop sig som en igelkott som vill vara ifred. Det är så himla bra skrivet, fångar bilden på pricken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s