Om oss

Vi växte upp på tio meters avstånd i Upplands Väsby, men det var först tjugofem år senare vi lärde känna varandra på en tvådagars skrivkurs där vi hamnade bredvid varandra i bänkraden. Det klickade från start och tur var det för Heléne blev magsjuk och missade dag två av kursen. Johanna, som haft magsjuka tidigare samma vecka, oroade sig för att det var hon som bar på smittan och tog noggranna anteckningar hela kursdagen för att sedan återberätta allt över en lunch. Det visade sig att vi jobbade på samma gata, inom samma bransch och var lika förälskade i skrivande och böcker. Luncherna blev fler och vi nördade ner oss i textbygge, skrivvåndor och favoritromaner. Snart gick vi över till att ha gemensamma skrivarfrukostar och ett drygt år efter att vi träffades första gången har vi börjat skriva tillsammans, startat Bokglam och planerar hur vi ska inreda vårt gemensamma kontor den dag vi kan leva på skrivandet.

 

Johanna om Heléne:
Heléne är väldigt förtjust i livets goda, allt från tänkvärda romaner till vackert dukade bord. Utöver skrivandet är mode ett stort intresse och hon har en garderob som gärna får flytta hem till mig. Hon älskar både choklad och kebab, men njuter helst av ett glas vin. Skriver och läser gör hon gärna utomhus om solen skiner, men emellanåt kommer glada utrop som; ”Äntligen regn, då kan jag sitta inomhus”. Tillsammans med sin sambo Gustav håller hon koll på de senaste tv-serierna och drömmer om en större lägenhet med bibliotek och skrivhörna, kanske även en katt. Nyligen bytte hon jobb för att få loss mer skrivtid i vardagen, ett tecken på hur dedikerad hon är och jag älskar det.

DSC_0463

Heléne om Johanna:
Johanna är skrivarhandböckernas okrönta läsardrottning, att läsa på baksidorna av alla hennes handböcker är som att gå en hel helgs skrivarkurs. När hon inte skriver, läser eller är på banken pysslar hon i sitt fina hus och myser med sonen Melker och katten Magda (den där gosiga kombon är jag väldigt avundsjuk på). I sin fint inredda skrivarhörna trivs Johanna som allra bäst, dit kan hon ta med choklad, en kopp te och stänga ute omvärlden. Tillsammans med sin man Staffan tycker hon om att klättra på läskigt höga väggar och när Melker har somnat slappar de med amerikanska dokusåpor. Det är från en av dessa hennes favorituttryck kommer – “Make it work”. Men Johanna ändrar om det till “I’ll make it work” vilket jag gillar, att skriva med någon som är en skrivpassionerad och ödmjuk doer kan väl knappast bli bättre?

DSC_0467

Advertisement

3 thoughts on “Om oss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s