Magsjuka och Nyckeln

Jag trodde jag hade duckat magsjukan som härjat hemma. Så var det visst inte. Feberdimman har dock lagt sig för dagen och jag passar på att göra ett kort inlägg om Nyckeln, tredje delen i Engelsforstriologin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, som är så omskriven att jag struntar i allt det där om handling och dylikt.

Vad jag tar med mig från boken:
– Jäklar vad bra karaktärsuppsättning det är och vad duktiga Sara och Mats är på att hitta varje karaktärs röst. Hade nog kunnat läsa boken utan att namnen stod med och ändå först vem texten handlar om, bara utifrån de distinkta rösterna.

– Genomgående är det stor variation av scener. Jag tycker det är svårt att hitta på en scen så fort den inte utspelar sig på ett fik. Det verkar inte Nyckelns författare lida av.

– Träffsäker dialog. Den är riktigt fin och utgör en rolig kontrast till allt det övernaturliga och ger tydlig verklighetsförankring.

Överlag tycker jag att Nyckeln, när den väl hittade tempo, var en fin avslutning på serien!

/ Johanna

2 thoughts on “Magsjuka och Nyckeln

  1. Håller med, bra avslutning på en serie! Det enda som jag tycker var synd var att Minoo aldrig återgick till att vara den starka favorit för mig som hon var i den första boken. De andra tjejerna har jag gillat mer och mer med tiden, med Minoo var det tvärtom. Men ändå, spännande bok!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s