Första besöket

Har länge velat introducera Melker och biblioteket för varandra, vilket varit svårt eftersom öppettiderna krockar med lunch och vila på helgerna. Så idag när var förskolan stängd och jag gjorde mitt bästa för att ratta både jobb och barn hemifrån passade vi på att besöka bibblan en sväng när de öppnade.

Låt mig säga så här, ungen var mer pepp på att åka dit än på att vara där. Vi lyckades läsa en halv Mamma Mu innan lilltrollet tröttnade och letade fram sina bilar ur skötväskan och körde dem fram och tillbaka i soffan.

Vi får ta det i etapper, förr eller senare inser han storheten med en byggnad full av böcker. Själv älskar jag bibliotek och under högstadiet spenderade jag hellre fredagkvällen där än med mina jämnåriga som drack folköl i grustaget. Just de valet kanske inte är aktuellt för Melker, vi bor inte ens nära ett grustag…

IMG_0072.JPG
/ Johanna

5 thoughts on “Första besöket

  1. Ha tålamod. Det kommer. Intresset alltså. Min tioåring har gjort många besök på egen hand på biblioteket, senast idag. Hon läser inte mycket spontant men om det är grafiska serieböcker går det bättre. Så det är klokt av dig att ta det i Melkers takt.

    • Det låter lovande! Melker får gärna läsa vad som helst, bara det blir någon form av bok- eller serieintresse i skutänden. Plöjde själv mängder av serieböcker i din dotters ålder. / Johanna

  2. Håller med Carola, det kommer. Min fyraåring älskar att låna böcker nu när hon verkligen uppskattar att få dem lästa för sig, och hon älskar själva låneprocessen som hon kan göra helt själv (sätta i lånekortet, slå koden, scanna böckerna och lägga dem i en hög, trycka på avsluta och få ett jääättelångt kvitto). Men från början gick vi mest till bibblan för att hon skulle få leka i lekhörnan och jag skulle få låna, det fungerade det också. Tänker att när de är så små kanske det mest handlar om att sälja in bibliotek som roliga ställen, sedan kommer det egna läsandet när det kommer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s