En timme om dagen

Timmarna, dagarna, veckorna – de bara rusar förbi. Just nu känns det som att skrivandet blir bortprioriterat hela tiden. Vilket är så trist för skrivandet är så viktigt och nödvändigt för att jag ska kunna orka allt det andra. När man läser bloggar och skrivarhandböcker är det ständigt återkommande rådet att man ska skriva regelbundet och det ligger verkligen något i det. Nu har jag knappt tittat på mitt manus på en hel vecka och startsträckan blir så ofantligt lång. Men tänker att om man försöker få in en timme om dagen, alltså jämt, då borde det inte lika svårt. Och på en timme kan man få en hel del gjort. En timme är bara 4% av en hel himla dag, det borde inte vara så svårt.

typewriter-art

 

Så, nu ska jag påbörja min timme innan läggdags.

/Heléne

6 thoughts on “En timme om dagen

  1. Jag vet precis hur du känner! Har haft major skrivtorka i två veckor eftersom jag haft det fruktansvärt körigt på jobbet. Tog tag i skrivande i måndags och det tog en evighet att komma igång. Även nu, trots att jag fått in tre skrivpass denna veckan, känns det inte riktigt som att jag är tillbaka. Hoppas jag kommer igång på riktigt snart, har ju en deadline som kryper allt närmare! 🙂

    • Jag vet…! Det är helt enkelt fruktansvärt med sådana där ofrivilliga svackor. Särskilt som att det är i princip omöjligt att sätta igång igen.
      /Heléne

  2. Är det riktigt illa, då nöjer jag mig med en kvart. Bara så jag får smaka lite på orden och bära med mig den sista scenen så jag har något att bearbeta i tanken när jag lämnar det igen. Varje minut är av värde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s